Föreläsningar
Jag har lång erfarenhet av att föreläsa för olika målgrupper, tex personal inom förskola/skola, sjukvård och LSS, föräldrar och ungdomar samt föreningar. Föreläsningen kan skräddarsys efter era behov, både gällande längd och innehåll. Önskas en mer omfattande fortbildningsinsats är ni välkomna att ta kontakt för att prata om hur detta kan läggas upp!
Föreläsningar för skolor och förskolor
- ADHD, autism och intellektuell funktionsnedsättning – vad innebär detta och hur bemöter man på bästa sätt? Kan ges som enstaka föreläsning eller uppdelat på flera tillfällen, rekommenderad tid 2-8 timmar. Innehållet anpassas efter gruppens förkunskaper, uppdrag och behov.
- Lågaffektivt bemötande och CPS – vad innebär dessa förhållningssätt och hur kan man använda dem för att minska konflikter och främja goda relationer?
- Mindsets och grit – hur kan man hjälpa barn att utveckla ett sk dynamiskt mindset som hjälper dem att hantera motgångar, våga anta utmaningar och växa som människor? Hur utvecklas grit, dvs förmågan att arbeta mot långsiktiga mål? Rekommenderad tid 2-4 timmar. En kortare variant kan med fördel ges för personal tillsammans med föräldrar, tex på föräldramöte.
- Stress och trauma – vad är ett trauma och hur påverkas hjärnans utveckling hos utsatta barn? Vilka konsekvenser får svåra erfarenheter för inlärning, koncentration och minne? Hur kan man stötta barn i deras vardagsmiljöer i förskolan, skolan och på fritids? Föreläsningen utgår bla från Traumamedveten Omsorg. Ger kunskap och verktyg för att möta utsatta barn i deras vardag. Passar för alla personalkategorier som möter barn i skolans värld.
För föräldrar eller andra intresserade
- Barn och skärmar – hur påverkas barn av att växa upp i en digitaliserad värld? Hur påverkas hjärnan, beteenden och mående? Hur hjälper vi barn till goda skärmvanor samt förebygger konflikter? Kan med fördel ges för blandade grupper; föräldrar och personal eller föräldrar och ungdomar, då detta varit mycket uppskattat.
- Att sätta gränser och minska konflikter. Vilket bemötande fungerar bäst, både på kort och lång sikt?
- Mindsets och grit – hur kan man hjälpa sitt barn att utveckla ett sk dynamiskt mindset som hjälper det att hantera motgångar, våga anta utmaningar och utveckla en stabil självkänsla? Hur utvecklas grit, dvs förmågan att arbeta mot långsiktiga mål? Kan med fördel ges för personal tillsammans med föräldrar, tex på föräldramöte.
För vuxna
- Optimism och lycka – vad är skillnaden på positivt tänkande och optimism? Vad säger forskningen om vad som gör oss lyckliga? Kan jag öka mina chanser att känna lycka?
- Mål och motivation – hur ökar jag min motivation och sätter realistiska mål?
- Tristess – vad händer när vi har tråkigt och hur hänger det ihop med motivation?
- Förändring – varför är det så svårt och hur gör jag för att lyckas genomföra en förändring och bibehålla resultaten?
- Stress – vad är det och hur hittar jag sätt att hantera stressen? Passar alla då stress är något vi alla behöver hantera! Innehållet anpassas efter målgrupp och önskemål.
Priser
Vänligen ta kontakt för ett prisförslag.
Bra att veta
Betalning sker via Swish eller bankgiro.
Avbokning ska ske senast 24 timmar innan bokad tid. Vid senare avbokning debiteras halva avgiften.
Parkering finns på gatorna runt mottagningen. Observera att gatorna på Hjortmossen kommer att grävas upp och stängas av i omgångar så närliggande gator kan vara avstängda. Information om detta finns på Trollhättan Energis hemsida.